
آموزش دادرسی و حسابرسی مالیات
تخصص تضمینی + مدرک معتبر
عناوین آموزشی
• آیین نامه ماده ۲۱۹ قانون مالیات مستقیم
• تشریح حسابرسی مالیات و ضمانت های اجرایی (جریمه ها و جرم ها و …)
مدرس : استاد احمد غفارزاده
• مشاور مرکز پژوهش های مجلس
• عضو کارگروه اصلاح قوانین مالیاتی
• عضو اسبق شورای عالی مالیاتی
• معاون اسبق رسیدگی و حسابرسی اداره کل امور مالیاتی مودیان بزرگ
• معاون اسبق دفتر مطالعات و تحقیقات مالیاتی سازمان مالیاتی کشور
ویژگی های دوره :
- گواهینامه بین المللی MPT اتریش برای شما پست میشود.
- جزوات آموزشی مربوط تقدیم میگردد.
با شرکت در این جلسه موارد زیر به شما آموزش داده میشود:
- مراحل و فرآیندهای دادرسی
- آراء هیات عمومی دیوان عدالت اداری
- آراء شورای عالی مالیاتی
- بخشنامه های سازمان امور مالیاتی
- دستوراالعمل دادرسی مالیاتی
- قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری
- همچنین کلیه ی تعاریف مربوط به دادرسی و حسابرسی مالیاتی ، مراجع حل اختلاف مالیاتی، هیات های حل اختلاف مالیاتی، هیات های موضوع ماده 251 مکرر قانون مالیات های مستقیم، کلیه دادنامه ها و بخشنامه ها و ضمائم مربوط
» دبیرخانه آموزش های مالیات پیشگام کنفرانس «
- تلفن ثابت 02165537963
- واحد فروش 09354758547
- واحد اداری 0956090506
- واحد اجرا 09123947596
- ایمیل pishgamconference@gmail.com
در این قسمت میتوانید بخشی از آموزش دادرسی توسط استاد احمد غفارزاده را مشاهده کنید.
در ادامه پیشگام کنفرانس مقاله ای آماده و منتشر کرده تا شما با دادرسی و حسابرسی مالیاتی بیشتر آشنا شوید.
دادرسی مالیاتی
صاحبان مشاغل، اشخاص حقیقی یا حقوقی باید اظهارنامه مالیاتی خود را در بازه زمانی تعیین شده به سازمان امور مالیاتی تسلیم کنند. ممکن است اظهارنامه ارسالی پس از قرائت و بررسی توسط کارکنان ارشد سازمان امور مالیاتی مورد قبول یا رد قرار گیرد.
در صورت تایید، مؤدی طبق اظهارنامه مالیاتی خود را پرداخت می کند، اما در صورت رد اظهارنامه، سازمان امور مالیاتی مبلغی بالاتر از مبلغ اعلام شده در اظهارنامه تعیین می کند.
رسیدگی مالیاتی چه زمانی اجرایی می شود؟
در صورتی که مؤدی مبلغ تعیین شده توسط کارشناس سازمان امور مالیاتی را قبول نکند، باید طبق روال قانونی نسبت به رقم اعلام شده به سازمان امور مالیاتی اعتراض کند.
در این مورد اولین گام برای رسیدگی مالیاتی توسط مودی انجام شده است.
رفع هر نوع مغایرت و مخالفت مؤدی و سازمان امور مالیاتی با استفاده از تشریفات مالیاتی صورت می گیرد.
این اختلاف نظر علاوه بر میزان مالیات ممکن است در مورد نحوه پرداخت مالیات نیز باشد.
روند اجرای رسیدگی مالیاتی چگونه است؟
انجام دادرسی مالیاتی فرآیندی طولانی است که مراحل مختلفی دارد. اجرای دقیق هر یک از این مراحل به مودی کمک می کند تا به نتیجه مطلوب برسد.
روند رسیدگی به شرح زیر است:
نحوه اعتراض به برگ تشخیص مالیات:
در شرایطی که برگ تشخیص مالیات ارائه و به مودیان اعلام می شود، در صورت اعتراض مؤدیان به حکم، سی روز از تاریخ ابلاغ مالیاتی فرصت دارند به سازمان امور مالیاتی یا ادارات مربوطه مراجعه کنند.
مودیان باید فرم های مخصوص را تکمیل و مدارک و سوابق را به صورت کتبی ارائه و درخواست بررسی مجدد کنند.
همچنین مؤدیان می توانند وکیل خود را برای انجام وظایف مربوطه محول کنند و با حضور وکیل مؤدی، حضور مؤدی در هنگام ارائه اسناد و مدارک الزامی نیست.
رسیدگی به اعتراض مودی مربوط به فرم تشخیص مالیات
در صورتی که مؤدی اعتراض خود را به سازمان امور مالیاتی ارسال کند، سازمان امور مالیاتی موظف است ظرف سی روز از تاریخ اعتراض مؤدی به موضوع رسیدگی و نسبت به یکی از موارد زیر تصمیم گیری کند:
ج: در صورتی که مدارک و مدارک و دفاتر ارائه شده توسط مؤدی مورد تأیید سازمان امور مالیاتی باشد، موارد در پشت فرم تشخیص درج می شود و پس از امضای رئیس سازمان امور مالیاتی مربوط و مؤدی، آن را تأیید می کند. ثبت شده و به فرم ارسال می شود. اتخاذ تصمیم (حداکثر ظرف مدت ده روز) و اجرای تشریفات وصول مالیات به اداره امور مالیاتی ذیربط محول می شود.
ب: در صورتی که سازمان امور مالیاتی مدارک و مدارک ارائه شده از سوی مؤدی را در تعادل درآمد اعم از مالیات مؤثر تشخیص ندهد و تصمیم آن سازمان مورد قبول مؤدی قرار گیرد، اطلاعات مربوطه در پشت برگه درج می شود. فرم تشخيص و پس از امضاي رئيس سازمان امور مالياتي ذيربط و مودي، جهت ارسال فرم نهايي (حداكثر ظرف مدت ده روز) و انجام مراحل وصول مالياتي، ثبت و به اداره امور مالياتي مربوطه تحويل مي گردد.
ج: در صورتی که مدارک و مدارک ارائه شده توسط مؤدی از سوی سازمان مالیاتی در ایجاد تعادل درآمد اعم از مالیاتی مؤثر تشخیص داده نشود و تصمیم آن سازمان مورد قبول مؤدی نباشد، موارد در پشت برگه شناسایی درج می شود. و با امضای رئیس سازمان مالیاتی. مرتبط و اصلاحی ثبت و (حداکثر ظرف مدت پنج روز) جهت درخواست تعیین وقت از کانون های حل اختلاف مالیاتی در همان مدت و برای اجرای کارهای حقوقی بعدی
تبصره: مودی در این مرحله میتواند با ارجاع پرونده برای رسیدگی به کانونهای حل اختلاف مالیاتی، فرم اعتراض را تکمیل و حداکثر ظرف مدت ده روز به انجمنهای مربوطه ارسال کند.
نحوه ارسال اعتراض
برگه اعتراض باید توسط مؤدی، وکیل یا نماینده رسمی وی تنظیم و در قبال دریافت رسید به سازمان امور مالیاتی یا انجمن های مربوطه تسلیم شود.
سازمان امور مالیاتی موظف است اعتراض مؤدی را در دفاتر مربوط قید و رسید آن را در اختیار مؤدی قرار دهد.
نحوه ارسال مدارک مربوط به اعتراض
مودیان باید رونوشت یا رونوشت مدارک خود را به پیوست فرم اعتراض ارسال نمایند.
مطابقت رونوشت یا کپی دفاتر و مدارک با اصل باید توسط اعضای کانون های حل اختلاف مالیاتی بررسی شود.
در صورتی که کپی یا کپی سند در خارج از کشور تنظیم شده باشد، مطابقت آن با اصل مدارک باید در یکی از سفارتخانه ها یا کنسولگری های ایران تایید شود و در صورتی که مدارک و مدارک ارائه شده فارسی نباشد، باید ترجمه شود. توسط مترجم حقوقی قضایی و مورد قبول بازرسان کنسولی ایران.
انجمن حل اختلاف مالیاتی
انجمن حل اختلاف مالیاتی از سه نفر تشکیل شده است. قضات، بازرسان سازمان امور مالیاتی و بازرسان اتحادیه ها، اصناف یا واحدهای تخصصی به نمایندگی مودی.
پرونده مالیاتی مودی و اسناد و دفاتر مربوطه در این تالار مطالعه و بررسی می شود و نتیجه پرونده بر این اساس اعلام می شود.
چنانچه مودی رأی صادره از سوی کانون حل اختلاف را بپذیرد، فرم قطعی صادره از سوی کانون ملاک تعیین و وصول مالیات بوده و رسیدگی مالیاتی تکمیل خواهد شد.
مودی در صورت اعتراض به رأی صادره از سوی کانون حل اختلاف مالیاتی، سی روز پس از ابلاغ رأی فرصت دارد اعتراض خود را به شورای عالی مالیاتی ارسال کند.
از سوی دیگر سازمان امور مالیاتی نیز می تواند به حکم اعلامی اعتراض کند و مانند مودی اعتراض خود را به شورای عالی مالیاتی اعلام کند.
شورای عالی مالیاتی
مؤدی یک ماه فرصت دارد اعتراض خود را نسبت به رأی کانون حل اختلاف مالی به شورای عالی مالیاتی تسلیم کند.
رای صادره از سوی کانون حل اختلاف مالیاتی در رابطه با پرونده مالیاتی مودی در شورا پس از طی مراحل قانونی و بدون توجه به موضوع اصلی پرونده، مورد بررسی و بررسی قرار گرفته و پس از این رسیدگی، شورا این رای را رد یا قبول می کند. .
در صورت رد رأی مرجع حل اختلاف توسط شورا، پرونده مربوطه به سازمان مالیاتی عودت می شود و مجدداً در مرجع حل اختلاف دیگری بررسی و مطالعه می شود.
از سوی دیگر، مودی میتواند در صورت تایید این حکم در شورای عالی مالیاتی اعتراض خود را به مرحله بعدی رسیدگی مالیاتی که مجمع سه نفره وزارت اقتصاد است، ارائه کند.
انجمن سه نفره وزارت اقتصاد
این مجمع که با هدف جلوگیری از خروج پرونده از اداره امور مالیاتی و دولت برگزار می شود، قبل از ارائه پرونده به دیوان عدالت اداری مورد بررسی قرار می گیرد.
این انجمن متشکل از سه نفر است که توسط وزارت امور اقتصادی و دارایی منصوب می شوند. پس از بررسی و مطالعه پرونده مالیاتی مودی در هیأت مذکور، رأی نهایی اعلام خواهد شد.
بسیاری از پرونده های مالیاتی در این مرحله بسته می شود و رای اعلام شده قطعی می شود.
با این شرایط در صورت اعتراض مودی به رأی این انجمن می تواند به دیوان عدالت اداری مراجعه و به اداره امور مالیاتی که آخرین مرحله رسیدگی مالیاتی محسوب می شود شکایت کند.
دادگاه
نحوه طرح شکایت در دیوان عدالت اداری بر اساس قوانین و مقررات نظام قضایی حاکم بوده و با سیستم موجود در سازمان امور مالیاتی تفاوت های زیادی دارد.
در گام اول لازم است مودی با استفاده از وکیل مجرب از عملکرد سازمان امور مالیاتی در دیوان عدالت اداری شکایت کند.
مؤدی حداکثر تا سه ماه از زمان اعلام آخرین رأی یعنی رأی مجمع سه نفره فرصت دارد شکایت خود را به دادگاه ارائه کند.
لازم به ذکر است که مودی می تواند پس از اعلام رای کانون حل اختلاف مالیاتی مستقیماً شکایت خود را به دیوان عدالت اداری ارجاع دهد، اما این روند پیچیده و زمان زیادی می برد و مراجعه به سایر حوزه های مالیاتی امری است. مسیر. راه حل بهتری است.
حسابرسی مالیات
حسابرسی مالیات چیست؟ این نوع فعالیت مالیاتی به چند طریق انجام شده و مراحل آن کدامند؟ چه مدارکی برای این پروسه موردنیاز میباشد؟ در این مقاله با ما باشید، چراکه میخواهیم به یکی از امور مالیاتی برای بررسی صحت اظهارنامهها و اسناد مالیاتی بپردازیم.
حسابرسی مالیاتی چیست؟
حسابرسی مالیاتی چیست؟ یکی از پرسشهایی که ممکن است در فضای کسبوکارها و یا امور مالیاتی و غیره به آن برخورد کنید، این است که حسابرسی مالیاتی چه مفهومی دارد؟ در این خصوص باید گفت به نوعی حسابرسی که با هدف بررسی صحت مدارک و اسناد برطبق اصول و شواهد آن انجام میگیرد، حسابرسی مالیاتی گفته میشود. همچنین ممکن است عدهای دیگر آن را نوعی حسابرسی رعایت بدانند که این نام گذاری به علت آن است که در آن اطلاعات مالی مودیان و نیز قوانین و مقررات مالیاتی بررسی و تطبیق میشوند.
اما هدف از حسابرسی مالیات چیست؟ در این رابطه میتوان به موارد زیر اشاره کرد که عبارتند از:
- تهیه گزارش از موارد زیر،
- بررسی صحت ترازنامه و گزارش سود و زیان،
- تعیین درآمد مشمول مالیات،
- بررسی اشتباهات و وجود تقلبهایی که میتواند در راستای کم کردن مالیات انجام گفته باشد.
یکی از مسائلی که لازم است تمامی مودیان به آن توجه کنند، آن است که عدم شفافیت و رعایت قوانین میتوانند جریمههای سنگینی را برای شرکت ایجاد نمایند. به همین دلیل، لازم است مدیران در سطوح بالاتر، اقدام به حسابرسی مالیاتی نمایند تا درگیر این چنین مجازاتها و یا درزهای اقتصادی در مجموعه خود نشوند. در نهایت در طول فرآیند انجام این نوع حسابرسی، عوارض بر درآمد شرکت مشخص شده و میبایست پرداخت آنها انجام گردد. با توجه به اهمیت این مقوله، شما میتوانید اطلاعات کاملتر را از منابع نگارش شده و کتابها مطالعه کنید.
انواع حسابرسی مالیاتی کدامند؟
حال که با مفهوم این عبارت آشنا شدید، لازم است به انواع آن بپردازیم که عبارتند از:
- حسابرسی مالیات اداری: در رابطه با پروندههایی که سطح پایین و مودیان کوچکی دارند، این نوع از حسابرسیها قابل انجام است. برخی از ویژگیهایی که میتوان برای این نوع از فرآیندها درنظر داشت، عبارتند از زمان کوتاهتر، عدم نیاز به مراجعه حضوری به محل فعالیت مودی، انجام حسابرسی تنها توسط یک نفر. در این مدل، ابتدا دلایل و مستندات ارائه شده مورد بررسی قرار گرفته و در صورت عدم کافی بودن آن، درخواست حسابرسی میدانی انجام میشود.
- حسابرسی میدانی: در حالتی که پرونده مالیاتی از اهمیت بیشتر و یا شک و تردیدهای بالاتری همراه باشد، این نوع حسابرسی صورت میگیرد. در این حالت برخی از ویژگیهای حسابرسی میدانی شامل زمان بیشتر، نیروی انسانی ماهرتر و نیز حضور حسابرس در محل فعالیت میباشند.
- بازرسی: برخلاف دو مورد قبل، اظهارنامهای در بازرسی مورد بررسی قرار نگرفته بلکه بازرسی به منظور بالا بردن کیفیت گزارشهای حسابرسی، تکمیل گزارشهای بازرسی مالیاتی، بروزرسانی اطلاعات مودی در سامانه و ثبت نتایج فعالیت انجام میگردند.
نکته: برای انجام بازرسی، مودیانی که در گروههای ریسک بالا و یا ریسک پایین اما مشکوک دسته بندی میشوند، جامعه هدف هستند.
- بازبینی: در این نوع حسابرسی مالیاتی، هدف حسابرس رسیدگی به دو موضوع است. نخست، بررسی کیفیت گزارش حسابرس و نیز تهیه گزارش متمم حسابرس مالیاتی و نیز صدور برگ تشخیص مالیات متمم.
با توجه به بخشنامه 200/99/16، اظهارنامه مودیان قابل پذیرش است، مگر آنکه مدارک ارائه شده، مورد پذیرش نباشد.
نحوه اجرای حسابرسی مالیاتی
آگاهی از شیوه انجام حسابرسی مالیاتی، یکی دیگر از موضوعاتی است که میبایست مودیان و نیز ماموران مالیاتی به آن آگاه باشند. در این خصوص باید گفت گامهای اجرایی در این رابطه، بنا بر دستورالعمل 200/99/522 نگارش شده است که شامل موارد زیر میباشند:
- تدوین برنامه حسابرسی مالیاتی: اولین گام آن است که اظهارنامههای مودیان و اسناد و مدارکی که ارائه شدهاند، توسط حسابرس مورد پذیرش قرار گرفته و بازیابی و بررسی شود. حال با انجام این کار، حسابرس اقدام به ایجاد یک برنامه، بررسی اظهارنامهها، تعیین بخشهای شبهه دار اظهارنامه و نیز تخصیص پرونده مالیاتی مینماید.
- دعوت نامه از دفاتر، مدارک و اسناد: پس از آنکه حسابرس یک برنامه تدوین کرد، این برنامه توسط مدیر حسابرسی مورد بررسی قرار گرفته و در صورت تایید، به حسابرس ارائه میشود. حال حسابرس میبایست برای دریافت مدارک، دفاتر و غیره، طی یک دعوت نامه (براساس ماده 299 قانون مالیاتهای مستقیم (ق.م.م)) به تفکیک مدارک موردنیاز را از مودی درخواست کند.
- درخواست تغییر نوع حسابرسی: در این مرحله، نوع حسابرسی از اداری به میدانی تغییر میکند. این مرحله پس از آنکه: اسناد و مدارک کفایت نکنند یا تمام و بخشی از اسناد موردنیاز ارائه نشوند و یا مودی به اداره امور مالیاتی مراجعه نکند، انجام میشود. برای این کار، حسابرس باید در بازه زمانی معین، درخواست خود را ثبت کند. در این حالت پس از بررسی، پیشنهاد حسابرس پذیرش یا رد میگردد.
- برخورد با موارد مشکوک و فرار یا تقلب مالیاتی: در این حالت اگر حسابرسان مالیاتی براساس شواهد و قرائن، به این نتیجه برسند که موارد مشکوکی وجود دارد، باید برخی کارها را انجام دهند. از جمله عدم اجرا و ادامه دادن حسابداری، اطلاع رسانی مراتب به مدیر حسابرسی که در صورت تایید، واحدهای ضد فرار مالیاتی در این رابطه تشکیل میشوند.
- اظهارنظر نسبت به موارد مندرج در اظهارنامه مودی: انجام این مرحله نیاز به یک پروسه چند مرحلهای دارد که شامل بررسی موارد ذکر شده در دستورالعمل مربوطه، تکمیل کاربرگهای حسابرسی، تنظیم گزارشهای حسابرسی، ارسال مراتب به منظور اظهار نظر و کسب تاییدیه، صدور برگ تشخیص و یا مطالبه مالیات است.
- اتمام فرآیند حسابرسی: در مرحله نهایی، حسابرس میبایست اسناد بدست آمده در طول فرآیند حسابرسی و نیز فرمهای تولید شده در سامانه را جمع بندی کرده و آن را در سامانه یکپارچه مالیاتی تکمیل نماید.
مدارک لازم برای حسابرسی مالیاتی
از جمله مواردی که میتوان در زمینه مدارک موردنیاز برای حسابرسی مالیاتی بیان کرد، که معمولا حسابرس برای ارزیابی دقیقتر نیاز دارد، میتوان به موارد زیر اشاره کرد که عبارتند از:
- یک رونوشت که میبایست از ترازنامه و لیست سود و زیان ارائه شود. همچنین تاییدیه و تاریخ عرضه اسناد مذکور.
- یک فهرست جامع که میبایست از محصولات وارد و صادراتی آن با مشخصات کامل اعم از گونه محصول، فروشنده و خریدار، مبلغ پرداخت و غیره.
- یک فهرست از داد و ستد که به صورت مشارکتی یا مضاربه برای افراد یا بانکها ارائه شده و شامل مبلغ سود و مالیات است.
- جزئیات جامع از معافیتهای مالیاتی و مالیاتهای دیگر.
- کلیه مدارکی که به بنیاد امور مالیاتی ارسال شدهاند.
- ارائه فهرستی از اجارهنامهها و قولنامهها که میبایست با جزئیات کامل به همراه قرارداد و وجه آن ارائه گردد.
- مدارک و فهرستی از حقوق و دستمزد که میبایست با ذکر زمان دقیق، پرداخت مالیات و نیز بیمه باشد.
تمامی این مدارک و موارد دیگر به عنوان منابعی برای ارزیابی موسسه استفاده میگردد. به عنوان مثال میتوان به کاربرد آن در بررسی و معادل سازی سنواتی و سالیانه، هم خوانی دفاتر و صورتهای مالی، بررسی هزینهها و درآمدها و غیره اشاره کرد.
پرسش های متداول
از جمله پرسشها و سوالات متداولی که در زمینه حسابرسی مالیاتی میتوان بیان کرد، باید گفت:
- مزیت حسابرسی مالیاتی چیست؟
این کار یک کار قانونی است که شرکتها میبایست آن را انجام دهند. از جمله مزایای این کار میتوان به تعیین کیفیت حسابداری مالی، تعیین میزان درآمد شرکت، بررسی وضعیت شرکت برای بهرهمندی از معافیتهای مالیاتی، تخمین خسارت شعبهها و نمایندگیها و غیره اشاره کرد.
- دستورالعملهای حسابرسی سازمان امور مالیاتی چیست؟
مجموعهای از فرمها و اسنادی است که توسط سازمان امور مالیاتی برای حسابرسان از طریق وب سایت این سازمان قابل دسترسی میباشد. این دسته از افراد میبایست براساس این فرمها، وظایف خود را انجام دهند.
درخواست مشاوره
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این دوره درخواست مشاوره خود را ارسال کنید و یا با ما در تماس باشید.
درخواست مشاورهدوره های مرتبط
دوره ی مباحث کاربردی مدیریت مالیاتی
دوره ی مباحث کاربردی مدیریت مالیاتی مدرسان عناوین آموزشی و جلسات دوره ی کاربردی مدیریت مالیاتی (برای مطالعه ی…
پکیج آموزشی مالیات بر درآمد اتفاقی و انحلال شرکتها
پکیج آموزشی مالیات بر درآمد اتفاقی و انحلال شرکت ها تخصص تضمینی + مدرک معتبر این پکیج شامل موارد زیر…
پکیج آموزشی مالیات بر درآمد املاک
پکیج آموزشی مالیات بر درآمد املاک تخصص تضمینی + مدرک معتبر این پکیج شامل موارد زیر میباشد: فیلم آموزش جامع…
chat_bubble_outlineنظرات
350,000 تومان
قوانین ثبت دیدگاه